Wizyty i grafikSALONAplikacja mobilna

Jak sfinalizować wizytę i zapisać płatności w aplikacji mobilnej?

Rozpocznij zaplanowaną wizytę, otwórz jej szczegóły, wybierz Finalizuj wizytę, ustaw datę, dodaj płatności i naciśnij Zapisz.

Ta funkcja jest dostępna od pakietu SALON.

Dla: właściciel_ka, osoba zarządzająca, recepcji, stylista_tka, asystent_ka, zespołu salonu · Aktualizacja

Krok po kroku

  1. 1

    Rozpocznij zaplanowaną wizytę

    Jeśli wizyta ma status Zaplanowana, najpierw rozpocznij ją z Grafiku albo ekranu Start. Finalizacja jest dostępna dla wizyty W trakcie albo Zakończonej.

  2. 2

    Otwórz akcję finalizacji

    Dla wizyty W trakcie albo Zakończonej bez zapisanej finalizacji wybierz w szczegółach Finalizuj wizytę. Dla Zakończonej z zapisanymi danymi otwórz ołówek Edytuj wizytę, a następnie wybierz Edytuj płatność. Osoba z dostępem tylko do podglądu wybiera Zobacz finalizację.

  3. 3

    Sprawdź dane i datę

    Sprawdź klienta_kę, usługę, sumę wizyty i walutę salonu. Przy nowej finalizacji Data finalizacji jest ustawiana według bieżącej daty salonu.

  4. 4

    Dodaj albo popraw płatności

    Dodaj, zmień lub usuń wiersze płatności. Każdej metody można użyć tylko raz. Płatności mogą być puste albo częściowe.

  5. 5

    Sprawdź podsumowanie

    Porównaj sumę wizyty, Zapisane płatności i Różnicę. Różnica pokazuje, ile brakuje albo zostało zapisane ponad wartość wizyty.

  6. 6

    Zapisz

    Naciśnij Zapisz. Jeden zapis finalizacji przełącza wizytę na Zakończoną, a po udanym zapisie odświeżają się szczegóły, listy wizyt i grafik.

Warto wiedzieć

  • Finalizacja wizyt jest widoczna tylko wtedy, gdy funkcja jest dostępna dla organizacji i pakietu salonu.
  • Płatności mogą być puste albo częściowe, a Różnica ma charakter informacyjny i nie blokuje zapisu.
  • Nieaktywna metoda może pozostać przy wcześniejszej płatności, ale nie dodasz jej do nowego zapisu.

Gdy coś nie działa

  • Wizyty Zaplanowanej nie można sfinalizować bez wcześniejszego rozpoczęcia.
  • Wizyt anulowanych, wycofanych, nieodbytych i przeniesionych nie można finalizować.
  • Zakres edycji zależy od roli, prawa do aktualizacji wizyty i ograniczenia własnej wizyty do 24 godzin.
  • W trybie tylko do odczytu możesz zobaczyć dane finalizacji, ale nie możesz ich zapisać.

Czy ta instrukcja była pomocna?